Rogier van de Zwaan

Rogier van de Zwaan

Rogier van der Zwaan als Chief Storyteller

In 2010, in een bedompt zaaltje ergens in Den Haag, gevuld met collega’s en vakgenoten, werd ik onwel tijdens een presentatie. Het was de grootste afgang in mijn werkzame leven tot dan toe. Nooit kreeg ik meer liefde en aandacht van mijn collega’s dan na die presentatie.
Als verhalenmaker loop ik al een tijdje rond in de ‘harde’ zakenwereld. En in de loop der jaren heb ik twee dingen ontdekt. Ten eerste, dat mijn kracht erin ligt om zware onderwerpen lichter en menselijker te maken. Ten tweede, dat als mensen durven iets van kwetsbaarheid te laten zien, ze dat alleen maar sterker maakt. Mijn taak als Chief Storyteller is om in deze wereld die zucht onder prestatiedruk en de drang naar perfectie, nog meer ruimte te maken voor ontspanning, humor en kwetsbaarheid. Zonder flauw te vallen, uiteraard.

 

Mijn afstudeerproject

In een serie corona-‘exitgesprekken’ heb ik ING-medewerkers uit twintig verschillende landen geïnterviewd over de lange maanden van gedwongen thuisblijven. Hoe was het achter die voordeur? Welke mooie of moeilijke herinneringen nemen ze mee naar buiten? Achter de kleine verhalen die ons bijblijven, schuilt vaak een diepere levensles. Laten we die vooral niet vergeten.

Rogier op Linkedin