Leo Schouten

Leo Schouten


Leo Schouten is 62 jaar oud, getrouwd, heeft vier volwassen kinderen en twee kleinkinderen. Leo woont in Duitsland, is enthousiast en stressbestendig met een groot hart voor natuur en mensen; hij heeft een basisvertrouwen in het leven. Wat hem kenmerkt: doelgericht, zelfstandig en grensoverschrijdend werken, luisteren en analyseren van problemen.

Leo is werkzaam bij de gemeente Venlo met de taak om de grensoverschrijdende samenwerking met het Duitse Rijnland te versterken door opbouwen en onderhouden van contacten voor de politiek, het college van B&W en de gemeentelijke organisatie zelf.

In zijn vrije tijd is hij verantwoordelijk bestuurder voor de regio Nordrhein Westfalen van de Bund evangelisch freikirchlicher Gemeinden (baptisten) in Deutschland

Leo onderzocht de Bijbelverhalen van Koning Saul en Jozef de onderkoning van Egypte aan de hand van het twaalf stappen model van Mieke Bouma. Daarbij lag de focus op de vragen: hoe zijn deze personen omgegaan met de zeer ingrijpende levensgebeurtenissen. Hoe hebben ze hun leven een zin gegeven en welke gevolgen hebben hun keuzes gehad op hun omgang met hun omgeving.

Het onderzoek heeft tevens tot reflectie van zijn eigen levenskeuzes met verdergaande inzichten geleid. Voor Jozef heb ik mijn bevindingen uitgewerkt in een verhalende preek, voor mensen die zich bezig houden met Storytelling.