Judith Buysse

Judith Buysse

Judith Buysse studeerde SPH in Leiden en vertrok daarna naar Antwerpen voor een studie Taal- en Letterkunde, richting Nederlands en Theater- Film en Literatuurwetenschap. Tijdens haar studie was ze betrokken bij en initiator van verschillende culturele events, filmwedstrijden, theatervoorstellingen en verschillende redacties. Na haar studie ging ze als content creator aan de slag bij Antwerp Management School.

Vandaag is ze marketingmanager bij Sioo, een opleidingsinstituut in organisatiekunde, veranderkunde, advieskunde en leiderschap. In deze twee functies maakte ze kennis met het verhalen over leiderschap, hrm en andere onderwerpen gerelateerd aan professionele ontwikkeling. Het is haar ambitie om nog meer in de diepte van die onderwerpen te duiken waar ze het persoonlijke leven raken, zoals werkgeluk, zingeving en mentale gezondheid. Het maken van persoonlijke interviews en verhalende journalistiek in bredere zin is dan een voorwaarde om de lezer te betrekken bij een onderzoekende houding.

Voor het afstuderen van Chief Storyteller onderzocht ze wat de essenties van goede narratieve journalistiek zijn om een goed verhaal te maken én vinden.

 

Judith op Linkedin