Florieke Koers

Florieke Koers

Florieke Koers is een bevlogen, veelzijdige en daadkrachtige communicatieprofessional met ruime ervaring in zowel interne, corporate als marketingcommunicatie. Haar expertise ligt naast storytelling op het gebied van bedrijfsjournalistiek, persvoorlichting en onderzoekscommunicatie. Florieke gelooft dat ze als communicatieprofessional werkt met de ziel van een organisatie, de onzichtbare kracht achter het geheel. Storytelling gebruikt ze om mensen in beweging te krijgen, om die onzichtbare kracht te activeren.

Florieke is nieuwsgierig en fijngevoelig. Ze heeft haar antenne altijd uitstaan en beweegt zich makkelijk door een organisatie. Ze helpt mensen hun verhaal op hun eigen manier te vertellen, maar verliest de feiten niet uit het oog. Ze luistert aandachtig en stelt de juiste vragen. Door haar open houding nemen mensen haar makkelijk in vertrouwen en komt ze samen met hen snel tot de essentie. Florieke is een gedreven schrijver met een eigen, heldere schrijfstijl.

Voor haar afstuderen heeft Florieke de corporate story van HAS Hogeschool ontwikkeld. Ze vormde zich daarbij tevens een visie op hoe je een corporate story inzet: als basisverhaal waar mensen in de organisatie vervolgens zelf mee aan de slag gaan. Dat ze het verhaal veranderen is niet erg. Het zorgt er juist voor dat ze het zich eigen maken, dat het van hen wordt. Een corporate story is even dynamisch als de organisatie zelf. Door het verhaal te ontwikkelen en vervolgens in de organisatie los te laten, gaat het leven.

 

Forieke op Linkedin