Sharon Faber

Sharon-Faber

Sharon Faber

'Ken uzelf'.

Ontdekken wie je bent is meer dan alleen je eigen verhalen verkennen, het gaat ook om je context. Zowel systemisch als sjamanistisch werk begint met het kennen van je voorouders. En terecht, want in de epigenetica is ontdekt dat ervaringen van voorouders via DNA doorgegeven worden, waaronder ook trauma's. Hun verhalen leven door in ons.

Sharon studeerde cum laude af als docent Geschiedenis, het vak bij uitstek voor liefhebbers van verhalen en ook zo'n beetje het enige vak zonder tekort aan leraren.
In 2014 ging ze Psychosociale Begeleiding studeren aan de SPSO in Utrecht en parttime aan de slag als docent Loopbaan en Burgerschap op het MBO, wat ze nog steeds met veel plezier doet.
In 2018 sloot ze haar vierjarige studie af met een scriptie over storytelling in therapeutische setting, waarin ze ontwikkelingspsychologie volgens Steiner en Erikson verbindt met de reis van de held volgens Campbell. In datzelfde jaar ging ze in de leer bij een sjamaan, die haar onder andere leerde over het medicijnwiel en regressie- en reïncarnatietherapie.

Sharon heeft een eigen praktijk, De Sprookjessmid, waar ze haar kennis en ervaring uit diverse windrichtingen combineert met storytelling.

https://www.desprookjessmid.nl/